Menu

De ontwikkeling van de horeca branche sinds maart 2021

De horeca is een hoop veranderd in de afgelopen tijd. Dit is natuurlijk geen verrassing met alles wat er gaande is in de wereld, maar het kan lastig zijn om dit allemaal bij te houden. We zullen hier in ieder geval even de belangrijkste dingen voor je samenvatten, en dan kan je denken aan de nieuwe Basisprincipes Haccp maar ook natuurlijk de nieuwe ontwikkelingen waarbij men nu rendement met menu engineering bewerkstelligt. Dus lees gauw verder als jouw dit niet bekend klinkt.

Het Haccp en hoe je ermee om moet gaan

Basisprincipes Haccp zijn eigenlijk alle verplichtingen die je hebt als horeca onderneming waar het de voedselveiligheid betreft. Het ding is echter dat je er niet alleen aan moet voldoen, je moet alles ook nog eens netjes registreren. Dit is een hoop administratief werk, maar je hoeft het gelukkig niet per se allemaal zelf te doen. Er bestaan een hoop software bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat je alles gewoon lekker makkelijk in een overzicht hebt, en er ook voor kan zorgen dat alle taken makkelijk geregistreerd worden. De Basisprincipes Haccp zijn in het leven geroepen dankzij de hele situatie met de pandemie, dus worden zeer serieus genomen door de overheid.

De opkomst van menu engineering

Rendement met menu engineering is een zin die je nu veel hoort in de horeca, en het refereert naar het idee dat je met een goed menu zelf alleen al meer winst kunt halen uit je restaurant. Rendement met menu engineering bewerkstelligen is dan ook vaak een kwestie van ervoor zorgen dat je het menu zo opstelt zodat de klant niet teveel tijd bezig is met alles doorlezen en maar zit te tobben. Je wil juist dat de klant de knoop snel doorgehakt heeft, en er zijn bewezen methoden en design principes die dat kunnen bewerkstelligen in een menukaart. Ook hier zijn meer dan genoeg diensten voor die het tegen een vergoeding voor je kunnen doen.