Menu

De beste koffiepads kopen naargelang jouw smaak

Zelfs de meest fervente, traditionele koffiedrinkers lijken tegenwoordig overstag te zijn gegaan voor wat het gebruik van koffiepads betreft. Het moet dan ook gezegd dat dergelijke pads gebruiken toch best een aantal voordelen met zich meebrengt. Het eerste voordeel heeft te maken met het feit dat je in een mum van tijd kan genieten van heerlijke, smaakvolle koffie. Bovendien spreekt het voor zich dat ook koffiepads verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende smaken. Zou jij ook graag over de mogelijkheid willen beschikken om razendsnel koffie te kunnen zetten? Ben je daarvoor op zoek naar de meest interessante optie? In dat geval kan het de moeite waard zijn om kennis te maken met de verschillende soorten koffiepads welke allemaal op de markt zijn terug te vinden. 

Wat zijn koffiepads precies? 

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je nog nooit eerder hebt gehoord van het bestaan van koffiepads. Voor koffiepads geldt dat het eigenlijk gewoon gemalen koffie is welke in een soort van filterzakje wordt verpakt. De koffiepad wordt tijdens het zetten van de koffie in een speciaal daarvoor op de markt gebracht toestel geplaatst. Wanneer de klep is gesloten en het toestel wordt ingeschakeld wordt er onder hoge druk warm water door de filter geperst waarna de koffie wordt gezet. Het bekendste toestel dat gebruik maakt van koffiepads luistert naar de naam ‘Senseo’. De kans is dan ook groot dat ook jij een dergelijk toestel bij je thuis hebt staan. Let wel, het is altijd belangrijk om voordat je koffiepads koopt even te controleren of de pads van je keuze wel compatibel zijn met Senseo of niet. 

Koffiepads van budget en bekende merken 

Wanneer je het aanbod met koffiepads gaat bekijken dat op de markt is terug te vinden zal je kunnen vaststellen dat er behoorlijk wat verschillende mogelijkheden bestaan. Daarbij valt het ook meteen op dat de prijzen die zijn verbonden aan koffiepads eveneens danig kunnen verschillen. Wat dit betreft maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen koffiepads die op de markt zijn gebracht door budgetmerken en exemplaren die zijn gelanceerd door premium merken. Het spreekt voor zich dat deze laatste altijd een behoorlijk stukje duurder zijn. Deze hogere kostprijs hoeft echter geen enkele garantie te bieden op een eveneens betere kwaliteit, integendeel. Het is omwille van deze reden altijd een goed idee om even de ervaringen van anderen met de koffiepads in kwestie te lezen. Zo weet je toch min of meer welke kwaliteit je mag verwachten. Dit is dan ook zeker en vast de moeite waard.

Keuze uit heel wat verschillende mogelijkheden 

Net zoals voor gewone gemalen koffie geldt is het zo dat ook koffiepads in de praktijk verkrijgbaar zijn in heel wat verschillende soorten en maten. Enkele bekende merken die ervoor hebben gekozen om dergelijke pads op de markt te brengen zijn onder meer Cafeclub, Lavazza en Segafredo. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de branding van de bonen kan verschillen afhankelijk van de koffiepads van jouw keuze. Zo is het altijd mogelijk om koffiepads te filteren met een donkere, medium of lichte branding. Hoe het ook zij, ongeacht de voorkeur waar jij op vlak van koffie over beschikt, er zijn echt voor iedereen koffiepads te koop die perfect zullen weten te voldoen aan de vooropgestelde verwachtingen.