Menu

Horeca zaak beginnen? Deze apparatuur kan niet ontbreken

Het eerste waar veel mensen aan denken als ze aan de horeca denken is lekker eten en drinken. Toch is dit niet vanzelfsprekend en kan dit nog best ingewikkeld zijn. Zeker als je net een nieuwe horeca zaak begint en de fijne knijpjes van het vak aan het leren bent. Goede horeca apparatuur kan je leven een stuk gemakkelijker maken zodat jouw café of restaurant altijd goede kwaliteit eten (en drinken) kan leveren. Ik heb een aantal apparaten op een rijtje gezet die niet kunnen ontbreken in jouw keuken en ervoor kunnen zorgen dat de klanten tevreden naar huis gaan.

Bakplaat of grillplaat

Een bakplaatis misschien wel het belangrijkste apparaat in de horeca keuken. Er zit een behoorlijk verschil tussen verschillende soorten bak- en grillplaten. Zo is het uiterst belangrijk dat de bakplaat goed heet kan worden. Door de grote hitte kunnen de ingrediënten in korte tijd gegaard worden zodat de smaak en vitamines het beste bewaard blijven. Het verschil tussen een bakplaat en een grillplaat zijn de groeven op de bakoppervlak. Deze groeven voegen een extra dimensie toe aan het eten en zorgt voor extra smaak. Bakplaten zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende groottes. Ook kan je kiezen tussen enkele of dubbele grillplaten. Dit is afhankelijk van de grootte van jouw café/restaurant en de drukte. Een egale plaat daarentegen zorgt voor een meer gelijkmatige garing. Tegenwoordig zijn er ook grillplaten beschikbaar met een chromen coating. Deze coating verbeterd de efficiëntie van de grillplaat en verminderd de hitte uitstraling. Zo verminder je de energie kosten en creëer je een fijnere werkomgeving voor de koks en het keukenpersoneel. Het is voor een grillplaat enorm belangrijk om regelmatig te reinigen. Zo hou je de grillplaat in goede staat en hou je de antiaanbaklaag intact. Ook is een goede reiniging van de bakplaat cruciaal voor de hygiëne in de keuken en zorgt ervoor dat het eten vers blijft smaken.

Vlees of gehaktmolen

Veel ondernemers onderschatten het belang van een vleesmolen. Met een vleesmolen kun je je als horeca zaak goed onderschatten. Een vleesmolen is namelijk essentieel voor het verwerken van vlees en de gerechten zullen gelijk naar een hoger niveau worden getild. Met een gehaktmolen kun je zelf de grofheid van het vlees bepalen en zo precies een burger maken hoe je hem zelf lekker vindt. Het grote voordeel van het vlees zelf verwerken is dat het natuurlijker is en dus ook gezonder. Ook kun je eenvoudig de kruiden door het vlees mixen.